Neplodnost

Dobrý den, jsem patnáct měsíců po revizi kvůli zamlklému těhotenství ve 13+1, z důvodu nevyvinutých choriových klků. Při revizi mi byla zjištěna dvourohá děloha srdcovitého tvaru. Vada je prý ale minimální. Otěhotnět se mi povedlo hned první měsíc. Teď se nám bohužel od revize oplodnění nepodařilo. Minulý měsíc to byl rok. Má gynekoložka mi předevčirem řekla, že na nějaká vyšetření je ještě nejméně půl roku čas. V různých příručkách jsem četla, že problém by se měl začít řešit po roce. Jaký je na to Váš názor? Mě je 29 a manželovi 37 let, první dítě bych měla ráda alespoň okolo třiceti, když už se dřív nepodařilo. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na pomýšlení na případnou neplodnost je opravdu dost času. Pokud se vám nedaří rok otěhotnět, můžete stále spadat do 15% zdravých párů, kterým se to nepodaří. Doporučoval bych tedy několik měsíců vyčkat a případně konzultovat s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: