Neplodnost

Dobrý den pane doktore, moc prosím o radu, je mi 38 let, tři zamlklá těhotenství, otěhotnění bez problémů, vždy jen prázdné plodové vejce, vždy revize dělohy, prozatím pouze genetické vyšetření - v pořádku, hormon. hladiny, infekce ani reprodukční imunologie mi doposud kontrolovány nebyly. Děloha tvaru srdce, doporučeno hysterologické odstranění přepážky. Mám přistoupit k operaci, ikdyž mi doposud nebyly dělány hornmální, imunologické vyšetření a vyšetření infekcí a chlamidií (v rodině se vyskytly plicní chlamidie)? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejedná se o hysterologický, ale hysteroskopický zákrok. Srdcovitá děloha obvykle bývá jen s naznačenou přepážkou. Pokud by se jednalo o skutečnou přepážku, její odstranění stojí určitě za zvážení. Taková děložní vada zcela jistě souvisí s vyšším rizikem potratů či předčasných porodů. V děloze s přepážkou může být ztíženo samotné uhnízdění oplodněného vejce (což není Váš problém), může se zde však objevit také problém s donošením plodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
děloha do tvaru srdce | Od: Lenka | 22.6.2013 11:57
Dobrý den, Radko.
Já jsem se chtěla přidat, neb i já jsem měla dělohu do tvaru srdce, ale s tím rozdílem, že jsem nemohla otěhotnět, protože moje vaječníky nadávali vajíčka.
Dostala jsem typ na pana doktora Jaroslava Hulverta v Praze a on my pomohl. V Mladé Boleslavi Mě s panem primářem Pánem odoperovali přepážku, byla jsem 2 krát v Iscaru na IVF a po druhé se nám to povedlo, tet jsem ve 14 týdnu těhotenství a vše je zatím v pořádku. Pan doktor Hulvert říkal, stejně jako tady paní doktorka, že je dobré jít na tu operaci, protože riziko potratu v takové děloze je veliké. A nebojte se, je to tedy strašný, bolí to jak čert, nemůžete pořádně na stolici, ale za měsíc už je to o poznání lepší. Dá se to vydržet, nebojte, já jsem ráda, že jsem na té operaci byla, tet čekáme miminko a to špatné je pryč. Přeji hodně štěstí. :-)) Omlouvám se pani doktorce, ale přidat jsem se musela.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: