Neplodnost

  • Dotaz od: Lucie Źebroková
  • Publikováno: 1.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zaptat na váš názor a posudek. S manželem jsme celkem 9 let z toho 3 a pul roku jsme manželé.Tedy od svatby se snaříme o dítě už 3 a pul roku a pořád nic. Manžel byl na spermografu , prvně mu to moc dobře nevyšlo, ale po kontrolních testech má pry spermie v normě.Já jsem podstoupila hodně bolestivé vyšetření - zjištění pruchodností vejcovodu a ty mám udajně taky v pořádku.Jen mi zjistili srusty na malé děloze.Po zákroku jsem brala hormony na vyvoláni silnější ovulace - 2 měsíce a taky nic. Mužou srusty byt hlavní příčinou mé neplodnosti? Jak v mém případě postupovat? Mám manžela znovu poslat na spermograf?Já mám v červnu 26 let a manžel měl v lednu30 let.Myslím si že na první dítě je nejvyšší čas. děkují za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, srůsty mohou být příčinou neplostnosti. Ve Vaší situaci bych doporučoval znovu spermiogram u manžela a u Vás znovu vyšetření na gynekologii. V případě, že by se vyskytly nějaké komplikace, není problém absolvovat IVF. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x