Neplodnost po častých nárazech

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může dojít k neplodnosti po častých ranách do varlat? Dělám sport při kterém se jednou za trénink (2x za týden) občas stane, že mě někdo většinou lehce bouchne do varlat. Mám varikokélu, tak druhá otázka je jestli se po těchto nárazech varikokéla může zhoršit? Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na první otázku je odpovědí - ano může se zhoršit. Na druhou - varikokéla se může zhoršovat při fyzické námaze.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: