Neplodnost po užívání antikoncepce?

Dobrý den. Je mi 28, panna, nikdy jsem neužívala žádnou antikoncepci. V dohledné době začnu sexuálně žít, ale dítě chceme mít s partnerem až po dvou letech. Zvolila jsem kombinovanou hormonální antikoncepci. Existuje riziko neplodnosti či problémů s otěhotněním po vysazení po dvou letech užívání? Mé dvě známé s tím mají problém, ale HAK užívaly dlouhodoběji. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na antikoncepci nezáleží, potíže jsou spíše v partnerech než v dlouhodobém užívání antikoncepce. Otěhotnění není na povel.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: