Neplodnost u muže po dlouhodobém užívání léku thromboreductinu

Dobrý den, chtěla bych požádat o informaci, zda může mít dlouhodobé užívání léku Thromboreductin (cca 8 let) vliv na plodnost u muže, popř. na dítě, které by bylo zplozeno. Tento lék bere na redukci počtu krevních destiček.

Odpověď odborníka:

Mezi nežádoucími účinky léku není mužská neplodnost popisována, pouze v literatuře popsaná, vzácně se vyskytující impotence. Na zplozené dítě, užívání přípravku rozhodně žádný vliv nemá.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: