Neplodnost - umělé oplodnění

Ráda bych se Vás zeptala, jelikož nemůžeme počít s manželem dítě přirozenou cestou vyhledali jsme centrum pro umělé oplodnění. Tam jsem podstoupila odběr vajíček pro IVF, mám již za sebou 3 neuspěšné transfery vždy po jednom embryu ( 5 denní ve stádiu blastocysty ) Po transferu jdu vždy druhý den do práce, kde zvedám a nosím poměrně těžké věci i když po transferu se snažím zvedání atp. značně omezit. V centru tvrdí že neschopenka není potřeba. Ani další omezování se. Ale já si tím nejsem tolik jistá. Při třetím transferování mě téměř ujišťovali že se nám podaří otěhotnět, ale nepodařilo. Moje otázka je zda by jste doporučil po transferování neschopenku? Nebo jaký je váš názor? Moc Vám děkuji za odpověď. Jitka P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jitko, pacientkám po transferu doporučuji chovat se zcela normálně. Když je žena spontánně těhotná, dlouho o tom neví a také se nijak neomezuje. Samozřejmě nošení těžkých předmětů bych omezil. Výsledek transfer nejvíce záleží na kvalitě embrya a druhotně děložní sliznice. Pokud je embryo kvalitní i po rozmražení (není to pravidlo ve všech centrech, i když to tvrdí), je transferováno ve správnou dobu (5 dní po ovulaci), máte provedena všechna vyšetření, která by mohla ovlivnit výsledek, pak doporučuji uvažovat o PGS. Více informací najedete na našem webu www.sanatoriumhelios.cz. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: