Neplodnost, změny váhy

Dobrý den, můj problém je, že nemohu otěhotnět. Ale abych začala od začátku. Hodně jsem před rokem zhubla, asi na 36 kg a během asi dvou měsíců jsem pak zas přibrala na něco k šedesátce. To se mmi pomalu dostává do normálu (cvičím a úprava stravy). Ted mám při svých 158cm asi 50kg. Ale po vysazení antikoncepce jsem přestala mít menstruaci. Prý mám počkat a kdyžtak se dá inijekce, ale já bych chtěla mému otěhotnění nějak pomoct. Chci decka a už jsem opravdu nervozní. bojím se jíst abych zas nepřibrala a zároven strasně toužím po dítěti Prosím neumíte mi poradit jak a co mám dělat abych své šance zvýšila. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko! Domnívám se, že i na dálku a skrz Váš psaný dotaz chápu, kde je problém. Vyrovnejte se se svým tělem. Učte se respektovat a milovat své tělo. Po vysazení hormonů trvá mnohdy i více než rok než si tělo vzpomene na svůj původní hormonální cyklus. Navíc při Vaší hmotnosti (BMI 20) je možné, že jste prostě na dítě ještě příliš hubená. Tělo při podvýživě šetří nejprve na pohlavních funkcích, které jsou v období hladu zbytečné. Vy se jídla nesmíte bát, chcete-li dítě! Navíc při těhotenství přiberete. A jestli nepřiberete, nebudete to dobře pro Vás ani dítě. Doporučuji Vám teď zvolna přibrat na BMI alespoň 23, klidně i 24, což je ve Vašem případě 57-60kg. (To jste stále v pásmu normální váhy zatímco s BMI 20 jste na hranici podvýživy). Je velmi pravděpodobné, že pak se Váš mentruační cyklus obnoví. Určitě napřed přiberte, než začnete násilím (hormonálními injekcemi) svůj menstruační cyklus probouzet. A jen samotné popsané extrémní výkyvy váhy tělo nepochybně vyvedly z rovnováhy a směle bych počítal několik měsíců, než se to stabilizuje. Velmi Vám doporučuji psychoterapii, která Vám pomůže najít si k sobě, svému tělu, ale i dítěti a životním hodnotám jiný, třeba zralejší vztah. Neodkládejte ji.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x