Nepravidelná a častá menstruace

Dobrý den. Je mi 26 let, mám doma 2 letého synka. Již rok a půl neberu žádnou antikoncepci (poslední byla depo provera píchnutá 2x) Zhruba po půl roce od píchnutí poslední depo se mi menstruace strašně "rozházela". Poslední 4 měsíce je to nejhorší. Mám velice častou a dlouho trvající menstruaci. Např 30 dní, potom 6 dní pauza a opět 30 dní.... Můj gynekolog mi napsal norethisteron 3x1tbl v době krvácení, poté 2x1tbl a dobrat celé balení. Následně mi napsal antikoncepci na 3 měsíce. Říkala jsem mu, že bychom se s manželem rádi pokusili o miminko. Dělal mi vnitřní UTZ a zjistil ovárium na levé i pravé straně 20mm. Co mě nejvíce vystrašilo je to, že pokud bych při braní norethisteronu i nadále krvácela, musela bych podstoupit kyretáž. Což se naštěstí nepotvrdilo a při braní norethisteronu jsem nekrvácela. Při prvním krvácení po dobrání norethisteronu jsem nasadila antikoncepci minerva. Nyní je to 6 dní od poslední pilulky a menstruace se nedostavila. Mám jen maličko nahnědlý hlen. Paní doktorko, velice bych vás chtěla poprosit o radu, jak postupovat dál? Mám začít brát další platíčko antikoncepce i přes to, že se ms nedostavila? S manželem by jsme se chtěli už snažit o miminko, tudíž bych nejraději antikoncepci již vůbec nebrala. Bude vůbec možné otěhotnět? Myslíte, že je to něco závažnějšího? Hrozí mi pořád ještě ta kyretáž? Moc děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyretáž Vám nyní aktuálně nehrozí, stejně tak problémy s otěhotněním nelze očekávat, pokud jste je něměla i dříve. Postupujte podle plánu Vašeho gynekologa, tedy využívejte 3 balení antikoncepce. Začněte nyní užívat další tabletky po obvyklé 7 denní pauze. I slabé špinění lze považovat za menstruaci, obzvláště u nízkodávkové hormonální antikoncepce, kam spadá i Minerva.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x