Nepravidelná menstruace

Dobrý den, je mi 24let a stále mě trápí nepravidelná menstruace. Zpožďuje se max. o 1 týden. Před rokem a půl jsem brala Proveru, předepsanou na půl roku – po tuto dobu byl menstruační cyklus pravidelný, ale po vysazení se mi opět začala zpožďovat. Je důležité mít pravidelný cyklus? Má nepravidelná menstruace vliv na plodnost? Je pravda, že antikoncepce má vliv na zhoršení proudění krve v těle, hlavně u žen, co trpí na křečové žíly? Děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

1) Nepravidelný cyklus vás nijak neohrožuje. 2) Otěhotnět se někdy dá i při nepravidelném cyklu, ale někdy to bývá problém. Nicméně řeší se to až tehdy, kdy příp. zjistíte, že otěhotnět nemůžete. Pokud zatím dítě neplánujete, nemá léčba smysl. 3) Antikoncepce (hormonální) může zhoršovat křečové žíly.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
men. | Od: adéla | 28.12.2011 19:37
Dobrý den,jemi 14 a zmizela mi menstruace měla sem ji taprve 2 krát ale tak už 5 měsícu sem ji neměla.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: