Nepravidelná menstruace

Dobrý den, je mi 18 let. V březnu mi byla zjištěna trombóza mozku, kvůli které jsem ukončila užívání antikoncepce. Přešla jsem na jinou: nitroděložní tělísko Goldlily. Všechno je v pořádku, ale v posledních asi třech měsících, mám hodně nepravidelnou menstruaci. Někdy ji nedostanu vůbec, každý den (třeba i 3 týdny) jen špiním, s trochou krve apod. Už asi dvakrát jsem byla u pana doktora, aby mi menstruaci upravil, pokaždé mi napsal Orgametril, který když pár dní v měsíci beru, je vše v pořádku. Nešpiním a menstruaci dostanu tak jak mám. Nyní ho mám opět, ale bojím se, že až ho přestanu brát menstruace mi začne opět chodit nepravidelně, začnu špinit a budu mít problémy. Proto bych se chtěla zaptat, jestli je možné tyto léky užívat "dlouhodobě". Nebo co by mi mohlo ještě pomoci? Děkuji předem za odpověď. Tereza

Odpověď odborníka:

Bohužel,nepravidelné krvácení tělíska občas dělají,osobně bych měl jisté obavy i z Orgametrilu vzhledem k tromboze-viz příbalový leták Neužívejte přípravekOrgametril jestliže máte trombózu. Trombóza je tvorba krevních sraženin v žilách (např. nohou (hluboká žilní trombóza) nebo v plících (plicní embolie)), a od března uběhlo jen půl roku příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: