Nepravidelna menstruace

Dobry den, rada bych polozila dotaz ohledne nepravidelne menstruace. Vsimla jsem si, ze takovych dotazu dostavate hodne, ale bohuzel jsem nenasla pripad, ktery by presne sedel na me. Je mi 23, jsem vseobecne zdrava, jen mam krecove zily (asi z casti zdedene po otci), nekourim, jim zdrave a mam dostatek pohybu. Menstruovat jsem zacala ve 12ti a od te doby ma menstruace nikdy nebyla pravidelna. Na pocatku jsem menstruovala treba i jednou za 3 mesice apod. V sesnacti jsem zacala brat antikoncepci a menstruace byla pravidelna. Prasky jsem brala az do ted - 16.dubna 2012 (behem tech let jsem mela jednu nebo dve prestavky) a od te doby jsem nic. Bojim se, ze to bude zase kazde tri mesice nebo ani ne. Mela jsem jen par vytoku, bez barvy nebo jednou hnedy. Minuly tyden me hodne bolela prsa i podbrisek, jakoby menstruace mela prijit, ale bohuzel nic. Ziji ted v cizine, takze jen tak si 'zajit k doktoru' neni tak jednoduche, ale pred par lety jsem se radila s mou lekarkou v Cechach a ta mi po par testech rekla, ze mam nizkou hladinu estrogenu a menstuaci asi nikdy pravidelnou mit nebudu a poradila me s antikoncepci pokracovat. Ja bych ale radeji preferovala, aby moje telo fungovalo, tak jak je to pro nej prirozene. Pravda ale je, ze bych rada menstruaci dostala. S partnerem jsme se sice shodli, ze bychom radi meli dite pomerne brzy, ale ja si ani nejsem jista, zda to pujde, kdyz ani nevim, kdy a zda vubec mam nejake plodne dny. Moje maminka mi rekla, ze mela vzdy ten samy problem a menstruaci ma pravidelnou az ted - pred prechodem. Potvrdila mi i to, ze dlouho nemohla otehotnet. Premyslim, zda bych se mela nechat nejak vice vysetrit, abych vedela na cem jsem a abych si na menstruaci v klidu pockala a nestresovala se. Ohledne tehotenstvi - bojim se, ze pokud bych cekala prilis dlouho, deti bych uz treba ani nemela - je na tom neco pravdy? Velice dekuji za Vasi pomoc. Eliska

Odpověď odborníka:

Na vaši otázku je jediná odpověď,velmi pravděpodobně se jedná o hormonální poruchu a je potřeba vyšetřit na které úrovni se nachází a to nic jiného než odborné gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku a hormonálních hladin nezjistí a pak postupovat podle výsledků. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest hlavy může způsobit i rýma!
Články: Bolest hlavy může způsobit i rýma!
70–80 % populace trpí...
Změkčení stolice přináší úlevu od bolesti
Články: Změkčení stolice přináší úlevu od bolesti
Pacienty s hemoroidy a...
Dítě, které neroste. Kvůli vrcholovému sportu
Články: Dítě, které neroste. Kvůli vrcholovému sportu
Rčení "Sportem ku zdraví...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jaterní cirhóza
Články: Jaterní cirhóza
Jaterní cirhóza je...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x