Nepravidelná ms

Dobrý den. Po porodu jsem si nechala aplikovat 3x depo proveru. Poté jsem rok neměla antikoncepci žádnou. Zhruba po 10 měsícíh se mi rozhodil cyklus, který byl do té doby ukázkový a na den přesný. Měla jsem MS třba 20 dní v kuse. Doktor předepsal norethisteron a poté antikoncepci na 2 měsíce (minerva). Jsem nyní už 3 měsíce po vyszení minervy a opět mám problémy s cyklem. První cyklus byl 27 dní, druhý 24 dní a nyní jsem již 38 den cyklu a MS nikde. (25 a 26 den jsem špinila) Zašla jsem k lékaři, který viděl na UTZ nízkou sliznici (2mm) a usoudil, že to špinění byla asi zároveň MS). Ovarium vpravo 12mm a vlevo 8mm. Píchnul mi agolutin. Nyní jsem týden po její alikaci a včera jsem špinila. Dnes opět nic, ani šinění, ani MS. BT klesla ze 37 stupňů na 36.8. Také mi pan doktor napsal duphaston (20 až 24 DC). 1) Mám ještě MS očekávat, nebo ne? Popřípadě, za jak dlouho zajít na novou vyvolávačku? 2) Mohu po MS (pokud nějaká přijde) očekávat již normální cyklus s OVU)?? 3) Snažíme se o miminko- vidíte v mém problému nějaké důvody, proč by se nám nemělo podařit otěhotnět??

Odpověď odborníka:

dobrý den, aplikace depo-provery má následky jetš 1,5roku poté.pravděpodobně se cyklus srovná.jen musí narůst sliznice.piokud nenaroste sliznice, nebude menstruace.to musíte řešit s lékařem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nespecifické střevní záněty: co jíst a čemu se vyhnout
Oční projevy alergie
Články: Oční projevy alergie
Zánět spojivek může mít...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: