Nepravidelná stolice

Dobrý den, mám kamarádku a její syn má velmi nepravidelnou stolici, je mu 5let a vyprazdňuje se 2-3x týdně. Velmi málo jí, tedy dle mého názoru, jako kojenec měl alergii na kravské mléko, byl v odborné péči Gastroenterologie, nyní vše v pořádku. Chtěla bych se zeptat, zda je potřebné raději odborné vyšetření, dět.lékařka se nad tím pozastavovala, ale zatím je nikam neposlala. Prosím poraďte kam se obrátit na Liberecku nebo Jablonecku. Jinak v průběhu onemocnění reakce na některá antibiotika= velký průjem, proto má i jen vyhraněnou část antibiotik, která může..., průjem se u něj vyskytuje i při požití většího množství suchých salámů- to z informací tatínka. Děkuji za Váš čas a odpověď. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dítě jeho věku by se mělo vyprazdňovat jednou za 48-72 hodin, problém tedy není tak významný a jistě za ním může stát menší příjem stravy. Z vyšetření bych doplnila minimálně UZ břicha, vyšetření štítné žlázy a protilátek proti celiakii. Obrátit se rodiče mohou klidně na stejnou gastroenterologickou ambulanci, kde byl chlapec vyšetřován jako kojenec. Do stravy je potřeba zařadit větší množství vlákniny, hodně pít a dávat denně probiotika.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: