Nepravidelná stolice

Dobrý den, je mi 21 let a celý život mám nepravidelnou stolici. Někdy každý den, někdy vícekrát, někdy jen jednou za dva dny, někdy i déle. Nikdy jsem tomu nevěnovala pozornost, četla jsem však, že díky nepravidelnosti může dojít k rakovině tlustého střeva....ještě bych chtěla dodat, že žádnými bolestmi břicha netrpím, proto jsem se chtěla zeptat, zda to mám nějak řešit. Snažím se jíst zdravě, dostatek vlákniny i zeleniny. Se svým lékařem se tuto otázku řešit stydím. Děkuji za odpověď Anna S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem věku je diagnóza nádorového onemocnění střeva nepravděpodobná. frekvence stolice je individuální záležitost, to co je pro někoho norma, pro jiného může být zácpa. Navíc jste ne zcela přesně porozuměla závislosti mezi nepravidelnou stolicí a nádorem. Ten rozhodně není způsoben těmito nepravidelnosti. Někdy můžeme u nádoru pozorovat střídaní zácpy a průjmu, nebo např. zácpu. To se ale objeví po delší době bez těchto příznaků

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: