Nepravidelné krvácení

Dobrý den, v polovině prosince 2009 jsem začala užívat svou první antikoncepci(21 dní beru prášky a pak 7 dní ne). Během prvního sedmidenního vynechání jsem krvácela normálně, ale další krvácení se objevilo už 16.den po tom, co jsem zase začala brát prášky. Krvácela jsem 11 dní. Během té doby jsem byla u gynekoložky a dohodla se s ní, že pokud mi krvácení přestane během následující sedmidenní pauzy, budu další měsíc normálně pokračovat v braní antikoncepce a měsíc potom antikoncepci vyměním. Krvácení přestalo a já teď opět beru původní prášky. Příští týden jsem měla nasazovat ty nové. Jenže týden před ukončením původní antikoncepce se mi objevil hnědý výtok. Druhý den byl silnější a třetí den-to je dnes-už tvoří silné hnědé "chuchvalce" asi smísené s krví. V pondělí půjdu opět ke gynekologovi, ale bojím se, že můj lékař nebude vědět, co se to děje. Už poslední návštěva byla dost rozpačitá. Prosím poraďte mi, co mám dělat a o jaký problém u mě jde? Mockrát děkuji, Alena V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ájo! Hormonální preparáty přebírají řízení pohlavního cyklu a nahrazují přirozené sexuální "hodiny" těla. Preparáty jsou různé, s různým složením a dávkováním hormonů. Mnohdy je třeba s nimi experimentovat, hledat ten, který Vám bude vyhovovat. Toto hledání je obtížné, protože určité nerpavidelnosti po zavedení nového preparátu jsou normální a je třeba vždy čekat, kdy a jestli se to "ustálí". Podle mého názoru je u Vás třeba sáhnout k výše dávkovaným hormonům. Řešením by pro Vás také byly jiné antikoncepční metody než je HAK.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x