Nepravidelný cyklus

Dobrý den.Mojí mamce je 45 let, je po 2 operativních porodech(s.c.) a před 5 lety ji zjistil gynekolog 2 myomy(2cm má jeden, totéž druhý) a nějaké drobné cysty.Dle lékaře s tím není nic potřeba dělat.Horší je, že od té doby má mamka nepravidelný cyklus(cca jednou za 3-4 měsíce, pak to zase třeba 2 měsíce přichází normálně, pak zase dlouhá pauza), krvácení spíše většího množství.HAK neužívá.S ničím se neléčí.Je to v tomto věku normální?Je v tomto případě třeba dělat něco s myomy a cystami?UZ lékař dělal a říkal, že by to nechal být..Bylo by možné brát nějaké léky, aby menses přicházelo pravidelně?Děkuji Vám za odpověd a trpělivost.Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Myomy a cysty bývají často klinicky němé a nepůsobí obtíže. Nepravidelnost mentruace může být ve věku 45 let již záležitostí počínajícího přechodu (menopauzy). Existují hormonální přípravky, které mohou napomoci ulevit při přechodových obtížích. Zajímavou alternativou může být červený jetel a sója.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: