Nepravidelný cyklus, antikoncepce

Dobrý den chtěl bych se zeptat , přítelkyně(19 let) nemá cyklus svůj (nevím jak bych to přesně napsal já osobně moc tomu sám nerozumím) a říkali ji, že se to může spravit když bude brát antikoncepční pilulky,mohli byste mi říct jestli je pak naděje že se ji cyklus vrátí do normálů a jaká je šance že by mohla mít dítě přirozenou cestou. Popřípadě jestli by je musela brát(antikou. Pilulky) za jakou dobu by se ji to vrátilo do normálu(jestli). Rád bych ji pomohl ale nevím jak, záleží mi na ní z pilulek má celkem obavy že ji uškodí víc tělu. Jsme oba křesťané.V budoucnu bychom i třeba uvažovali že bychom mohli i založit rodinu. (prosím aby můj dotaz nebyl zveřejněn,děkuji) Děkuji moc za pomoc Přeji hezkého dne Kent

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kente při užívání antikoncepce se objeví menstruace, protože předtím byl velký přísun hormonů a děložní sliznice narostla. Po vysazení se ale stav vrátí zpět a pokud Vaše přítelkyně nemá dostatek vlastních hormonů, je velmi pravděpodobné, že cyklus opět mít nebude. Doporučila bych jí vyhledat gynekologa, který provede vyšetření stávajících hormonálních hladin a pokud se budete snažit o otěhotnění, pak i vyvolání ovulace jiným způsobem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: