Nepravidelný cyklus, antikoncepce dodatek

DODATEK K TÉTO OTÁZCE: Moc se omlovám, že jsem to nenapsala hned napoprvé, test jsem si dělala dvakrát, dva různé s odstupem dvou týdnů od sebe a oba byli negativní. Dobrý den pane Doktore, určitě jsem takových dotazů dostal hodně, několik jsem si jich přečetla, přesto bych se chtěla zeptat.. Vysadila jsem antikoncepci a po dvou týdnech jsem měla nechránění styk, vím že znovuobnovení ovulace atp. trvá individuálně. Než jsem začala brát antikoncepci, cyklus jsem měla opravdu různorodý: 2 měsice, někdy 3 týdny, je tak pravděpodobnost otěhotnění menší nebo větší, nebo spíš, jestli se moje tělo bude hůř nebo snáz vracet do "normálu". Ptám se protože ted jsem měla s 2-týdenním spožděním špinění a to dva dny. Měla bych si případně zajít na testy, co se hladiny hormonů týče, pokud jsem měla cyklus takhle nepravidelný? Ještě jednou děkuji

Odpověď odborníka:

Hladiny hornonů bych asi ponechal až po neúspěchu bazálních vyšetření, měla by jste absolovovat gynekologické vyšetření s ultrazvukem, vést si menstruační kalendář a měřit bazální teploty a ty potom alespon za 2 - 3 měsice vyhodnotit a z tohoto základu odvodit další postup příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: