Nepravidelný tep plodu

Dobrý den, jsem v 18. týdnu těhotenství. Pro nešťastně ukončené první těhotenství 28.tt(přestala jsem cítit ozvy, srdce plodu již nebilo - pupečníková nedostatečnost, asfyxie kolem bříška a nožiček, špatné uchycení pupečníku) jsem si v tomto těhotenství pořídila domů přístroj na odposlech miminka - AngelSounds. Srdeční ozvy jsou nádherně slyšet, ale občas se stane(stalo se mi to již asi 3x), že při poslechu miminka, kdy je tep krásně zřetelný a srdíčko je pravděpodobně přímo u sondy, začne jeho srdce jakoby vynechávat. Tep je pravidelný a najednou začne vynechávat s většíma pauzama, takto vynechá 3x-4x kdy jsou mezi jednotlivými údery daleko větší pauzy a poté se zase srovná a je slyšet normálně. Mám za sebou první screening, triple test + dva genetické utz. Dle utz v 17.týdnu - čtyřdutinová srdeční projekce a křížení velkých cév je normální. Vše vychází naprosto v pořádku a pohyby cítím již zřetelně. Stáří plodu podle ms je dnes 18+0 a dle CRL 18+3. Mám se tedy znepokojovat? Mám obrovský strach o miminko. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznepokojovala bych se, v 19.tý byste mohla poslouchat ozvy,pokud necítíte pohyby. Chápu,že jste poznamenaná předchozí špatnou zkušeností, také jsem matka a dost dobře Vás chápu, ale je se tím sama stresujete. Vy sama také máte různou tepovou frekvenci, stejně jako plod. Občas poslechněte srdíčko, ale ne dlouho, Váš klid je pro miminko nejdůležitější. Držím pěsti,ať je vše dobré, a ono bude. Uvidíte:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: