Nepřehledné plicní hily

Dobrý den, Mamka přítele byla cca 3 týdny nemocná, kdy jí její lékařka předepsala antibiotika-mela projevy jako nu chřipky-teplota, nevolnost, průjem a silný kašel. V průběhu léčby byla na krevních testech, kde zjistili, ze má velice nízký obsah železa v krvi a zvýšené bílé krvinky. Po dobrání antibiotik byla na krvi znovu a ve zprávě od lékaře má uveden nnález na plicích a to, že má nepřehledné hily. Posílají ji na CT plic. Vím, že mnou napsané údaje nejsou kkompletní a dostačující k nějakému bližšímu určení diagnózy. Chtěla jsem spíše požadat o názor-co si o tom myslíte, připadně o vysvětlení. Děkuji, S pozdravem, Anička i

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aničko, jak sama správně píšete, opravdu nelze online bez pacienta stanovit diagnózu, můžu se pouze vyjádřit k tomu, co píšete. Nevidím zatím důvod k velkým obavám. Zdá se, že lékař odesílající maminku Vašeho přítele k CT vyšetření, nemohl podle RTG snímku hrudníku spolehlivě posoudit plicní hily /místo, kde vstupují do plic průdušky, cévy, nervy/, proto jí raději poslal na podrobnější RTG vyšetření- počítačovou tomografii, kde "toho lékař vidí víc". Věřím, že vyšetření dopadne dobře, budu Vám držet palce. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: