Nepřestávající průjem

Dobrý den, manžel (28 let) užívá lék na podporu funkce jater Lagosa, je to asi již 1,5 roku. Užívá 2 prášky denně. V únoru dostal střevní chřipku, tak lék vysadil. Po uzdravení jej opět nasadil. Od té doby má problémy se stolicí, resp. po téměř každém jídle musí jít na záchod a má průjem. Po čase mu to na chvíli přestalo, ale teď zase asi tak 3 týdny má průjmy. Lék před několika dny vysadil, ale zatím nepozoruje žádnou změnu. Lék užívá, protože má zvýšené jaterní testy a trochu steatosu jater. Myslíte, že by průjem mohl mít po lécích, nebo jaký by mohl být důvod? Mám strach, aby to nebylo něco vážného. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po střevních virózách někdy mohou přetrvávat potíže z "nevyváženosti " střevní mikroflóry. Doporučuji proto konzumaci "živých" jogurtů či zakoupení laktobacila v tabletové podobě.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: