Neprestávajúce trpnutie nohy

Uz tri dni mám strpnutú nohu v oblasti chodidla a nad chodidlom. Cítim v nohe okrem trpnutia aj samozrejme zmenšenú citlivosť a pohyblivosť. V minulosti som v danom chodidle uz mal problemy so stupanim. Stupil som a nieco mi v chodidle puklo a nemohol som den chodit. Moze to s tym suvisiet, ze sa mi teraz nejaka cieva pricvakla, alebo mozno nerv. Chcel by som sa opytat za akym lekarom by som mal ist, ci ortoped alebo neurolog a ci je nebezpecne tuto navstevu odkladat. Dakujem

Odpověď odborníka:

Předchozí problém se špatným stoupnutím pravděpodobně s nynějšími obtížemi nesouvisí. Pokud Vám trne v noze a máte pocit horší citlivost a pohyblivosti měl by jste nejprve vyrazit k neurologovi. Nevím bližší okolnosti vzniku potíží a nedokáži odhadnout jak moc vyšetření spěchá. Zkuste se postavit na špičky a poté na paty obou nohou, pokud to svedete, pak vyšetření tolik nespěchá, pokud to na té problémové noze nedokážete, pak je třeba navštívit neurologa co nejdříve. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: