Nepříjemné pálení

Dobrý den, Již čtvrtý den mě trápí pálení a svědění stydkých pysků. Při močení mám hlenitý výtok. 26.3. Jsem byla hospitalizována kvůli akutnímu zánětu ledvin a zánětu močových cest v nemocnini mi dávali dvoje antibiotika a po propuštění jsem měla dobrat Medoxin. Nyní užívám Triprim. Může se jednat o mykózu způsobenou antibiotiky? Dá se tento problém vyřešit bez návštěvy Gynekologa? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Mykóza v pochvě se často objevuje v souvislosti s celkovou léčbou antibiotiky. Můžete si v lékárně pořídit Gyno Pevaryl čípky a Jenamazol mast. Pro akutní úlevu je pak možno použít poševní výplach Rosalgin či Clogin ev. spray Evellgyn. Je důležité po tét léčbě zavádět do pochvy laktobacily ( Gynocaps, Fermalac apod.)

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: