Nepříjemné pocity okolo pochvy a malých stydkých pysků

Dobrý den. Před týdnem jsem začala užívat Gyno Pevaryl combi pack, z důvodu kvasinkové infekce, kterou jsem u sebe rozpoznala. Tento přípravek jsem použila již dřívě a pomohl hned po první aplikaci. Tentokrát jsem i kvůli partnerovi použila všechny tři dávky a mám pocit, že kvasinková infekce odezněla. ALe od té doby mě trápí něco jiného - při užívání gynopevarylu jsem pociťovala pálení, ale dalo se to vydržet. Po ukončení léčby tímto přípravkem jsem si ještě koupila Lactacyd femina plus k doléčení. Pálení po Gynopevarylu i po infekci odeznělo. Nicméně od té doby (poslední tři dny) mám nepříjemné pocity okolo pochvy, zejména při chůzi, nebo ráno a večer. Někdy se také přidává (nevím, jak to popsat, ale asi šimrání) stydkých pysků. Nic mě nesvědí ani nepálí, jen cítím toto. Zkusila jsem vypustit mytí lactacydem a večer se omývám jen teplou vodou a mažu kokosovým olejem, který mi oproti prvnímu dni docela pomohl. Výtok mě netrápí, kůže není zarudlá ani napuchlá. Chtěla bych se proto zeptat, jestli jsou takové pocity standardní po užívání dráždivého léku, nebo zda se může jednat o infekci a Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zkuste sedací koupele v řepíčku a kdyby to nepomohlo,může se jednat o infekci a bylo by vhodné zhotovit kultivaci a mikrobní obraz poševní, k mykoze mohla být přidružena i jiná infekce na kterou Gyno Pevaryl nezabírá. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: