Nepříjemné pocity v močove trubici - časté močení

Dobry den, uz od ledna resim problem s mocovym mechyrem. Zacalo to v lednu klasickym zanetem, kdy jsem den pred pouzila sexualni pomucku vetsich rozmeru. Druhy den se objevil zanet, ktery byl lecen antibiotiky. Ant. zabrala hned prvni den a vse se zdalo byt ok, ale asi tak v polovine sedmidenniho leceni jsem zacala pozorovat neprijemne pocity v mocove trubici, ktere mne nutily k castejsimu moceni. Moc byla ale v poradku a pan urolog rikal, ze jde o podrazdeni z leku, ktere samo vymizi. Bohuzel nevymizelo, tak jsem podstoupila radu dalsich vysetreni (cystoskopie, kalibrace, kultivace moci, stery), vse v poradku. Vzhledem k tomu, ze neprijemne pocity v trubici (jakoby paleni) byly mimo moceni, byla jsem urologem odeslana na gynekologii, kde ale bylo take vse v poradku (jen zjistena adenomyoza). Jenze se problemu stale nemohu zbavit. Nekdy je to horsi, nekdy lepsi. Kdyz stlacim m.trubici nebo mechyr z pochvy, boli to jako bych mela plny mechyr a to i po vymoceni. Po konzultaci s panem MuDr. Hnizdilem jsem zacala dochazet na rehabilitace. Chtela bych se zeptat jestli je mozne, ze muj problem muze byt od patere, svalu kolem mocove trubice nebo tak neco. Nebo jestli to nemuze byt nejaky gynekologicky problem napriklad z adenomyozy nebo endometriozy popripade dusledek nejakeho onkologickeho problemu kolem mocoveho ustroji. Rekla bych, ze po cviceni je to trochu lepsi, ale taky to neplati pokazde. Kazde rano, kdyz se probudim je to ok, ale neprijemne pocity zacnou obvykle po prvnim vymoceni. Od dedka korenare jsem se take dozvedela, ze by to mohlo byt od priskrcenych cev. Pro info: mam sedave, nestresove zamestnani a asi tak pred tremi lety jsem na horach spadla primo na kostrc, kdy doslo, k malemu uniku moci. Dekuji za radu uz jsem z toho zoufala. Nic si nedokazu uzivat na plno.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k anamnéze začátku potíží jde o potíže urologické a gynekologické. Urolog a gynekolog musí vyloučit všechny možné příčiny potíží komplexním vyšetřením obou odborností. Pokud je vyloučena zřejmá příčina, tak se dají ovlivnit příznaky. Pravděpodobně ale vše odezní postupně

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: