Nepříjemné pocity v močove trubici - časté močeni

Dobry den, uz od ledna resim problem s mocovym mechyrem. Zacalo to v lednu klasickym zanetem, kdy jsem den pred pouzila sexualni pomucku vetsich rozmeru. Druhy den se objevil zanet, ktery byl lecen antibiotiky. Ant. zabrala hned prvni den a vse se zdalo byt ok, ale asi tak v polovine sedmidenniho leceni jsem zacala pozorovat neprijemne pocity v mocove trubici, ktere mne nutily k castejsimu moceni. Moc byla ale v poradku a pan urolog rikal, ze jde o podrazdeni z leku, ktere samo vymizi. Bohuzel nevymizelo, tak jsem podstoupila radu dalsich vysetreni (cystoskopie, kalibrace, kultivace moci, stery), vse v poradku. Vzhledem k tomu, ze neprijemne pocity v trubici (jakoby paleni) byly mimo moceni, byla jsem urologem odeslana na gynekologii, kde ale bylo take vse v poradku (jen zjistena adenomyoza). Jenze se problemu stale nemohu zbavit. Nekdy je to horsi, nekdy lepsi. Kdyz stlacim m.trubici nebo mechyr z pochvy, boli to jako bych mela plny mechyr a to i po vymoceni. Po konzultaci s panem MuDr. Hnizdilem jsem zacala dochazet na rehabilitace a byla mi doporucena i psychoterapie, na kterou se take chystam. Chtela bych se zeptat jestli je mozne, ze muj problem mohla zbusobit sexualni pomucka nebo jestli je to problem jen v me hlave. Rekla bych, ze po cviceni je to trochu lepsi, ale taky to neplati pokazde. Kazde rano, kdyz se probudim je to ok, ale neprijemne pocity zacnou obvykle po prvnim vymoceni. Pro info: mam sedave, nestresove zamestnani a asi tak pred tremi lety jsem na horach spadla primo na kostrc, kdy doslo, k malemu uniku moci. Dekuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že sexuální pomůcka obtíže tohoto charakteru pravděpodobně nezpůsobila i když určité alergické reakce na některé materiály ze kterých jsou sexuální hračky vyrobené jsou jistě možné a je otázka, zda například toto bylo lékaři diskutováno. Avšak vzhledem k tomu, že jste absolvovala nejrůznější vyšetření, která nic vážného neodhalila, doporučila bych vám, co nejdříve vyhledat psychoterapeuta a vše s ním důkladně prohovořit, případně ještě vyhledat praktického lékaře a prodiskutovat možnost alergie.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: