Nepříjemný pocit v kalhotkách

Dobrý den, již několikátý měsíc mám nepříjemné pocity v kalhotkách. Dle všech stěrů a kultivací mám v pochvě přítomny pouze laktobacily. Změnila jsem i antikoncepci, neboť jsem za poslední tři měsíce vysledovala krvavé špinění před dobráním antikoncepce. To se nyní spravilo, ale nepříjemný pocit zůstává. Spraví se to na chvíli, když se namažu např. clotrymazolem. Mám čirý výtok, na toaletním papíře najdu zpravidla pokaždé takový bílý lepkavý cucek podobný rozžvýkané žvýkačce. Někdy je ten cucek nahnědlý. Po styku (vždy s prezervativem) mám poslední dobou zašpiněné prostěradlo (světle hnědé flíčky). Nikdy jsem na to netrpěla. Je to mykóza? Ale jakto, že ji stěr neodhalí? A čím to přestane? Měla jsem bezpočet vaginálních tablet, naposledy i Fermalac, clotrymazolu jsem vymazala od ledna několik tubiček. Nyní mi v lékárně dali Fungicidin, ale nic mě toho nezbaví natrvalo. Začalo to v lednu po vytrženém zubu a nasazeném augmentinu. Vždy jsem byla zdravá a tohle peklo vypdá, že neskončí :(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stylem jak to popisujete ani neskončí, vaginální dyskomfort není infekce, neléčí se antibiotiky ani antimykotiky, navíc užívání nejen Clotrimazolu jen při potížích vede jen ke zvýšené resistenci na tu látku samou a příště nezafunguje ani kdyby měl. Spravte si pH v pochvě kys.mléčnou (Hydro-Femin) nebo vitaminem C (Fermalac VagiC) a když to nepomůže vysaďte antikoncepci. Jinak žádná intimní hygiena, jen čistá voda, ubrat sladkosti, volné šaty, ne džíny,...Špinavé prostěradlo je nejspíše z kontaktního krvácení z čípku, to ale může potvrdit jen vyšetření gynekologem..

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: