Nepříjemný pocit v klitorisu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím může být způsoben nepříjemný pocit v klitorisu, který bych blíže specifikovala jako občasné zaříznutí nebo občasné zapálení, které se začne objevovat den po sexuálním styku (nemám nového přítele) ale občas i po masturbaci , hygienu si myslím dodržujeme oba na dobré úrovni (nikdy dříve jsem s tím problém neměla), žádné zvláštní či nové praktiky neprovozujeme, žádná nová intimní kosmetika. Problém během pár dní sexuální abstinence odezní sám. Napadlo mi zda by to nemohlo mít nějakou spojitost, s tím, že někdy v únoru - březnu jsem se sama léčila na vaginální mykózu (Gynopevaryl, Canesten - jak čípky/tablety tak i mastí, také jsem užívala probiotika), které jsem se nemohla zbavit, proto jsem navštívila svého lékaře a ten mi předepsal Clotrimazol AL200, spolu se mnou se přítel mazal Canestenem. Příznaky mykózy sice zmizely, ale defakto na to navázaly tyto problémy. Ještě bych asi měla podotknout: je mi 24, jsem bezdětná a mám 8 měsíců zavedené nitroděložní tělísko GyneFix. Předem mnohokrát děkuji za Vaši radu. S pozdravem Pavlína

Odpověď odborníka:

dobrý den, dyskomfort co popisujete skutečně může být spojena s mykózou. intimní kosmetika- největší zdravotní nesmysl co se pro ženy vymyslel - z podstaty věci vše co je na trhu(mýdla, pěny výplachy..) má pH zásadité, tedy jako obyčejné mýdlo. ale pochva sliznice pochvy musí mít kyselé prostředí---čili jakýmkoliv použitím čehokoliv genitál dráždíte nesprávným způsobem..nyní bych zkusil znovu Gynopevaryl- mast 2x d alespoň týden, parter pokud nemá obtíže mazat nemusí.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: