Nepříjemný pocit v podbřišku

Dobrý den, je mi 22let a již druhý rok mě trápí takové tupé podání v podbřišku, buď je to na pravé straně pod pupíkem, jindy to přejde nad pupík. Někdy jde ta bolest až do zad. Na zmáčknutí je to necitlivé, trápí mě to při pohybu nebo když se uvolním. Bříško mám velmi často nafouklé a po stolici mám pocit, že jsem se nevyprázdnila úplně. Do toho mě bolí svaly, paže a nohy, jsem hodně unavená, podrážděná a mám špatnou pamět a závratě. Když začaly ty problémy, tak jsem měla i zalehlé uši, zhoršený zrak a povleklý jazyk, to však zhruba po 4 týdnech odeznělo. Byla jsem na chirurgii, gastroenterologii, neurologii, všude bez nějakého většího vyšetření mi řekli, že nic nenašli. Na gynekologii jsem byla a tam jsem měla jen slabý zánět, který se mi opakuje občas po menstruaci. Už nevím, kam s tím mám jít nebo jestli se mám objednat na nějaké vyšetření sama a tím pádem si ho i uhradit. Velmi mě to omezuje v práci, s přítelem bychom chtěli miminko, na které se ale kvůli těmto problémům necítím. Občas mě to na pár dní poleví, ale pak se to vrátí zase s tím bodáním v podbřišku. Dvakrát v rozmezí asi 5 měsíců jsem se doma také složila, nevím jestli to může mít něco společného s těmi příznaky, a byl to záchvat nebo jen šok...najednou se mi začala motat hlava, až jsem šla k zemi, zrychlený dech, zatmělo se mi před očima, zpotila jsem se, až jsem měla tričko mokré, nic jsem neslyšela, přítel mě omýval studenou vodou a po 5 minutách jakoby se nic nedělo, poprvé se mi to stalo v noci, když jsem se hodně napila a nemohla popadnout dech, podruhé když jsem se více pořezala o konzervu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, simono! Určitě by to chtělo vyšetření na celková onemocnění a zvláště pak na chronickou infekci chlamydiemi a jinými intraceluláry. Bohužel pro Vás na tyto infekce lékaři myslí pouze minimálně a bude fuška je vůbec k vyšetření dokopat. Pozor, nabídnou Vám serologické vyšetření chlamydií, které je bez významu, neboť pozitivní serologii má téměř každý a nic to nevypovídá o reálné aktivitě zánětu! Vhodné by bylo i vyšetření na celiakii a střevní záněty. Pokud klinická vyšetření nic neprokáží, pak Vás odkazuji do laskavé péče lékaře celostní (holistické) medicíny, který bude hledat cestu ke zdraví skrze úpravy Vaší životosprávy a myšlení.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: