Nepříjemný tlak v nadbřišku

Dobrý den, Mám takový asi hloupý dotaz a nejspíš jsem spíše hypochondr, ale mám velký strach z toho, že mi praskne aorta. Před 3.dny jsem spadla na lyžích přímo na hrudník a břicho. Kromě bolesti na žebrech, cítím i zvláštní tlak jakoby pod mečí až směrem k žaludku, někdy až bolest. Občas jsem tam měla i pocit pulzace. Bylo to dost nepříjemné, ve Vrchlapske nemocnici, mi udělali RTG hrudníku, skelet bez traum.změn, pneumatosa. Odebrali krev, zvýšená hladina leukocytů. Prý jsem měla nějakou paralyzu břicha, nechali si mě na observaci přes noc. Žádná další vyšetření nedělali, pouze krevní tlak (120/80, pulz 84/min) a opak . odběry krve, prý v pořádku. Na kontrole v Praze mě pouze prohmatal břicho a řekl klidový režim. Dg. Pohmozdení břicha a hrudníku. Ten tlak v nadbrisku stále trva, ale méně. Mam dlouhodobé problémy s bolestí zad, hlavně hrudní, méně bederní páteř. Časté migrény, únava, dušnost, mám lehké astma, užívám Combair. Po aktivním pohybu bolest hlavy a pocit pulzace ve spáncích a v krčních tepnách. Také mám v poslední době hodně psychické problémy a hodně streu. Ještě mám často pocit říhání ale nejdr to a taky větry. Třeba Dnes jsem dobíhala autobus a cítila jsem silnou pulzaci v tom místě. Je mi 19 let, měřím 153 cm, vážím 62 kg,nekouřím, nepiju ale moc zdravě nejím, ráda sportuji, ale v poslední době téměř ne. Myslíte že je to jen můj další zbytečný strach a stres, nebo to je oprávněné. Mám hrozný strach. Děkuji za odpověď a za trpělivost.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Terezo, riziko prasknutí aorty ve Vašem věku by mělo odhalit již provedené RTG vyšetření hrudníku. S největší pravděpodobností se jedná o následky zhmoždění hrudníku; počítejte, že k úplnému odeznění bolestí může dojít po několika měsících od úrazu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Potravinová alergie
Články: Potravinová alergie
Čím dál víc u nás i v...
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: