Neprospivani kojence

Muj syn(10mesicu) za dva mesice nepribral(7,5kg) ani nevyrostl(70cm).Stale ho kojim a mleka mam dostatek.Ji velmi dobre a sni toho opravdu hodne.Ma trochu vodnatou stolici.Jin ke ale s vyvojrm v norme.Uz stoji a hodne se hybe.Pani dr. rikala ze budeme muset na vysetreni kdyz se takhle zarazil.Chtela jsem septat co na v takovem pripafe ceka za vysetreni a hlavne co by to mohli byt?Jsme s manzelem dost vydeseny.Dekuju Tereza

Odpověď odborníka:

Z Vašeho dotazu jsem bohužel nepochopila, zda syna plně kojíte či dostává příkrmy odpovídající svému věku, ale věřím, že krmíte synka včetně příkrmů. Co má v plánu Vaše ošetřující lékařka vyšetřovat nevím, ale předpokládám, že začne základním krevním odběrem včetně vyloučení celiakie (pokud tedy syn dostává výrobky obsahující lepek), poruchy štítné žlázy atd, pokud má řidší stolice, jistě bude proveden rozbor stolice k vyloučení střevní infekce. Příčin neprospívání je celá řada, ale nejčastěji se příčina najde v nesprávně vedeném krmení, proto bych doporučila navštívit nutričního terapeuta a s sebou vzít podrobně zapsaný jídelníček včetně hmotnosti snědené stravy. Každé dítě má jiné potřeby stravy a pokud je Váš syn velmi čilý, potřeby jsou vyšší. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: