Nervově labilní dítě 2 a 3/4 roku staré

  • Dotaz od: Kateřina B.
  • Publikováno: 20.7.2010
  • uLékaře.cz

chlapec, spolupráce s ním nic moc, nechápe "prosím" a "děkuji". Poslechne, rozumí, logika OK, ale nechce mluvit, napodobovat, je ve svém světě, trhavé pohyby a chvění rukou. Nedokáže zvíře pohladit, ale štípe ho jak radostně svírá ruce v pěst, nedá pusu. Vydává zvuky jako když tlačí, když ho něco zaujme a třese s zámkem, klikou, věcmi. Má své oblíbené monotónní činnosti a nechce se přizpůsobit okolí, je přecitlivělý a úzkostlivý. Takto se chová rok, jinak předtím vývoj v normě, dokonce i těch 20 slov na 1,5 roce, pak přešel do mimiky a hatmatilky (nesmyslná slova kagů, lilili a další oblíbené výrazy). Je to v období vzdoru normální? (vztekem se nenechám vykolejit). Mám pocit, že nějak neuzrál sociálně či nervově.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obratte se na poradu do organizace Apla, www.apla.cz - informují vás, jak postupovat a kdy lze spolehlivě vyloučit postižení autistického spektra (autismů je mnoho druhů). Takto prozatím na mne postižení synka působí, je možné, že se vše ještě promění, ale kontaktujte je, aby se něco nezanedbalo. Kontakt na organizaci APLA neoodalujte, prosím, každý den, kterým se přiblížíte k diagnose, je dobrý, abyste mu mohla pomáhat a odlehčit v jeho složité situaci. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: