Nervozita

  • Dotaz od: Renata Nováková
  • Publikováno: 15.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem. Jsem studentkou posledního ročníku univerzity a za 6 dní mě čeká složení státní zkoušky. V současné době už na sobě pociťuji značný stres spojený s ukončením školy a hledání nové práce, což je v dnešní době docela problém. Ale mým hlavním problém je tak trochu něco jiného. Mám panickou hrůzu z prezentací. Ač to zní komicky, děsím se představy předstoupit před komisi, která mě bude poslouchat a muset jí obhajovat svou práci. Tento problém mívám často, jelokož sme na více předmětů museli zpracovávat prezentace. Proto se děsím představy, že ve středu mám vystoupit před komisi a prezentovat. Můj problém je v tom, že jakmile začnu mluvit a vím,že na mě všichni koukají a sledují mě,zachvátí mě panika a stres, začne se to projevovat na hlase, který se chvěje a mám pocit "knedlíku" v krku. Jakmile to zjistím, začnu být ještě více nervózní, protože vím, že je to poznat. Ale po nějaké době mi to odezní a můžu v pohodě mluvit dál, jakoby se nic nestalo. Ale ta počáteční fáze je hrozná. A teď vím, že to před tou komisí nesmím zkazit, jinak moc dobrý dojem neudělám. Vím, že tohle je možná takový úsměvný problém, který ani nestojí za řeč, ale mě to opravdu nahání husí kůži a dost znervózňuje. Celkově už mám problém se spaním a nechutenstvím k jídlu. Prosím Vás tedy o nějakou radu, která by mohla pomoci. Mamka mi v takových stresových situacích párkrát dala slabou dávku Lexaurinu. Ten mě vždycky zklidní, ale nevím, jestli mi to zabere i na ten můj problém. Děkuji Vám za radu a přeji hezký den. Bc. Renata Nováková, 25 let

Odpověď odborníka:

V této chvíli je již trochu pozdě, měla jste to řešit již dříve. Lexaurin vás jiště dokáže zbavit úzkostí, ale může i uspávat a tlumit aktivitu mozku, což ve vašem případě by jistě nebylo vhodné. Doporučovala bych konzultovat tento problém s psychiatrem ( třeba jen po telefonu s tím, kdo předepisuje vaší mamince lexaurin), existují i jiné, netlumivé preparáty.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x