Nervy a nervy:(

dobry den, moc se vas chci na neco zeptat ja vim že na sobě hledám pořád nejakou tu nemoc ale trpim mensí panicou úzkostí je to z toho protoze mi je 19 narodilo se mi dite a starosti zacinaj...chodim s psychologovy a beru neurol 0,25 podle potreby(cca max 2×denne...stres a panika me nutila vzdy myslet na veci ktery jsou az desivy....jedna známá mi dala prásek a rekla mi ze je to super at si ho vezmu a beru ho jak se mi zachce...no tak sem ho bral...a po nem mi bylo vsechno jedno...jednou jsme sli na oslavu..a na ten prasek kterej sem bral denne celej sem vypil..6piv, 3jablicka, pulku flasky slivovice a 3 sklenicky šampusu) druhy den rano mi busilo srdce jak o zavod a delalo se mi spatne a k tomu jeste ten stress...nasi me odvezmi na bulovku..kde mi udelali ekg a zjistili mi mensi aritii srdce...poslali me na jipku a zjistovali co mi je...ja jim vsechno rekl az druhej den...co jsem vypil a dokonce jsem zjistil ze ten prasek byl lexaurin cervenej:(..doktori na me vyvylili oci a rekli mi ze je to jasny ale stejne udelaji testy a vysetreni...udelali mi sono..echo...rengen a ultrazvuk srdce...nic nenasli a vsechnobezíak jak má..a z rozboru krve je vse negativní...a v poradku....pustili me do 2dnu domu a bez prasku...ted se staram o rodinu a po naseve psychologa je mi fajn....uz nepiju mesic zadnej alkohol sem nekurak nikdy sem nekouril a nemocnej sem taky nikdy vazne nebyl....tak se chci zeptat ze obcas cejtim takovej blbej tlak hrozne slaboulinkej u srdce na prsou.. ted nevim jestli je to u lopatky vzadu nebo na prsou ve predu..nic me ale nebolí primo..moczna ze si to nekdy i vnucuju ...nechci s tim nikoho uz zatezovat po vsech tech testech a porad si ctu neco na netu o priznacich infarktu cim vic si to ctu tim hur mi je a kdyz na to zapomenu tak mi je zase fajn..tak se vas chci zeptat jestli nejde o infarkt nebo neco podobnyho...je mozny ze mam neco se zebrama v tom miste protoze spim na brise obcas s rukama pod sebou a tlacim si na ne...predem moc deikuju a omlouvam se za pripadne chyby a tento dlouhy sloh :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Alexandře, epizoda s intoxikací lékem, který nebyl předepsán vám, vás jistě poučila, což je pro vás dobré. Tlak u srdce může mít více příčin, infarkt je ve vašem věku velmi velmi nepravděpodobný. Spíš může jít o projev stresu (lidé pod tlakem někdy cítí svírání v hrudní dutině) nebo o pálení žáhy (divil byste se, kolik pacientů ho zaměňuje s infarktem). Pokud budete nadále žít zdravě a bez alkoholových a lékových excesů (samozřejmě 1-2 piva si dát můžete, neurol raději při alkoholu vynechte), infarkt nehrozí. Pokud mají návštěvy psychologa pozitivní vliv, proč v nich nepokračovat?

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: