Neschopnost se soustředit, vyjadřovat se

Dobrý den, mám velké problémy z úzkostmi, pořád cítím velké napětí, mám problém se vyjadřovat, nemůžu se na nic soustředit.Stává se mi že kvůli nervozitě v půlce věty zapomenu co chci říct.Zkoušel jsem neurol ale to mě téměř nepomáhá.Dvakrát jsem zkoušel pervitin a cítil jsem se po něm jako normální člověk, nemluvil jsem jako bych byl dementní nebo podobně.Neměl jsem vůbec problém s vyjadřováním, nebo s filtrováním s holkama.Více mi to myslelo.Normálně jsem dost stydlivý.Ale "perníkem" se "léčit" nechci.Chci se zeptat jestli existuje nějaký lék který by byl podobný na ten pervitin ale nebyl by škodlivý.Vím že ve spojených státech dávají dětem s poruchou soustředění Ritalin(Methylfenidát).Jestli by mi to mohlo pomoci, existuje takový nebo podobný lék i na českém trhu?Prosím poraďte.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petře, Pervitinem se rozhodně "nelečte". Kromě výše uvedených potíží byste měl k léčení ještě závislost. Popisuje potíže, které mohou souviset s poruchou úzkostného spektra (těch je mnoho) a trochu mi to zavání ADHD syndromem(porucha soustředění u dospělých) Pomoci by vám mohla antidepresiva, v případě stanovení dg. ADHD nový lék STrattera, je to modernější stimulans než ritalin. V každém případě byste měl navštívit odborného lékaře psychiatra, protože tyto léky jsou vázané na lékařský předpis. Stydět se nemusíte, není to žádná hanba, je to zcela normální. hodně štěstí MUDR. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: