Neschopnost usnout

Dobrý den, posledních 14 dní zažívám období, kdy vůbec nejsem schopna usnout, nespím až do rána. Jdu spát třeba v 10 a do 7 nezaberu. Nebo si to aspoň myslím, protože si vybavuji všechny své myšlenkové pochody během oné snahy usnout. Jak ulehnu do postele, začnu být úzkostná z toho, že se mi zas nepovede usnout, začne mi bušit srdce atd. Protože už to trvá 2 týdny, šla jsem k lékařce, dala mi Stilnox, mám vzít tak 2-3 dny. Tomuto stavu předcházel stres z nástupu do zaměstnání, nakonec jsem z obav nenastoupila a místo, aby se mi ulevilo, začla jsem takto plašit se spaním...Hledám léčbu u homeopata, hypnotika brát nechci, ale jsem už opravdu tělesně vyčerpaná, asi si aspoň 1 den ulevím. Jde o nebezpečný preparát i když bude brán jen třeba po 2 dny?Děkuji, Ivana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stilnox není návykový. Jeho užívání i 1-2 týdny by nemělo způsobit návyk. Ale mělo by pomoci navodit správný spánkový cyklus.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: