Nesedí antikoncepce?

Dobrý den, šest a půl roku beru HA Mercilon a nikdy jsem neměla žádný problém. Poslední dva měsíce mě přibližně od druhého týdne, kdy beru pilulky z nového platíčka, bolí prsa a občas i podbřišek a celkově se necítím dobře, minulý měsíc jsem i jeden den slabě špinila. Mohla mi po takové době tato HA přestat vyhovovat? Může tím být snížen antikoncepční účinek? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není to obvyké, že by antikoncepce po dlouhé době užívání začala nevyhovovat. Zamyslete se, zda-li jste neudělala v užívání antikoncepce poslední dobou chybu, tedy zda nedošlo k jejímu selhání a nejste těhotná. Zakupe si těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: