Nesestouplá varlata

Dobrý den, mám několik dotazů ohledně oboustranně nesestouplých varlat. Syn (20měsíců) je z dvojčat, narodil se v červnu 2014, o dva měsíce dříve, než byl termín (31+4 premnaturita), nemá sestouplá obě varlata a ještě má glanulární hypospadii. Na sonu jsou varlata obě v tříslech. Jinak problém s močením není žádny, vše v normě. Na dětské urologii mi oznámili, že tím že je syn nedonošenec tak máme mít další kontrolu kolem dvou let věku dítěte pro určení, jak se to bude řešit, žádné hormony syn neužíval. Dále mi na urologii mi řekli, že tím že je chlapec nedonošený mohou varlata sestoupit přirozeně až do 2,5 roku stáří dítěte. Zároveň mi na neonatologii i jeho pediatr řekli, že varlata by měli být do dvou let sestouplá i včetně operačního zákroku (kvůli různé tělesné teplotě a teplotě v šourku). Nevím, čemu mám věřit, ale raději bych nechtěla čekat tak dlouho. Nevím, aby to nemělo vliv na plodnost spermií. Další dotaz mám ke glanulární hypospadii. Kdy se to operačně řeší (v kolika letech), na jakém pracovišti, a jakým způsobem, nemá to vliv na přetahování předkožky nebo se předkožka celá odoperuje.? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sestup varlat by měl být vyřešen do 2 let a do této doby se obvykle řeší i vady genitálu. Operace se provádí na urologii. Někdy je lépe tento typ hypospádie neřešit. Předkožka se eventuálně při operaci uvolní a pokud to lze, tak se ponechá

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x