Nesestouplá varlata

Dobrý den, nedávno jsem zjistila, že můj přítel byl na operaci(stažení varlat), když byl ještě malý. Již přes rok neužívám antikoncepci a snažili jsme se o miminko, marně. Nezdálo se nám to, tak jsme zašli na urologii, přinesly sperma a tam nám bylo zděleno, že má přítel málo spermií (doktor našel pouze tři)!! Objednali jsme se na kliniku zabívající tímto problémem, je možné že by byl přítel neplodný??Doktor řek, že může mít jen něco ucpaného???Dík za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeňko. Nízký počet ve spermatu (odborně nazývaný oligospermie) ještě sám o sobě neznamená, že je přítel neplodný, ale že pravděpodobnost počnout dítě je u něj nižší. Až podrobnější vyšetření i něj odhalí skutečnou příčinu, podle které Vám pak lékaři navrhnou řešení. Operace na urogenitálu nesou sebou riziko neplodnosti či oligospermie, ale k rizkovým faktorům taky patří chronické záněty (chlamýdie) urogenitálu, onemocnění ledvin a jater, kouření, nošení těsných úplých kalhot a spodního prádla, úrazy urogenitální oblasti...

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: