Neshoda rh faktoru

Dobrý den paní doktorko,chtěla jsem se zeptat,mám krevní skupinu 0-,moje dvě děti A+.Po narození mého prvního dítěte byla žloutenka-dcera ležela hned po porodu na fototerapii asi 3 dny.Druhé dítě jsem měla po třech letech,syn ležel taky ihned na fototerapii,byl tam 8 dní,strašili mě,že mu hrozí tansfúze krve.Paní dr.mi tehdy řekla něco ve smyslu,že při třetím dítěti by žloutenka mohla poškodit i mozkovou tkáň.Četla jsem,že se ihned po porodu pichá injekce imunoglobinu,bohužel si vůbec nepamatuju,jestli mi nějakou injekci dávali.S manželem by jsme si přáli třetí dítě,tak jsem se chtěla zeptat,zda je riziko mít další dítě?Nebo zda se dá nějak proti tomuto bojovat.Děkuje předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, předem Vám v porodnici měli píchnout injekci,pravděpodobně to udělali.bylo by dobré zeptat se gynekologa.obvykle to bývá ve zprávě. pokud jste byla očkována, nevidím problém.pokud ne, bude nutné více hlídat protilátky v těhotenství.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x