Nespavost

Dobrý den, mám problém s nespavostí. Před rokem jsem prodělala operaci nohy, jako narkozu jsem měla epidurál v kombinaci s klasickou narkozou (operace byla složitější než se předpokládalo). Po operaci se mi hodně zhoršil spánek, asi dva měsíce jsem spala tak tři hodiny denně. Po celou další dobu dne jsem byla čilá, odpočatá. Po dvou měsících po operaci se mi spánek sám od sebe začal normalizovat, prospala jsem svých šest až sedm hodin. Před třemi týdny jsem byla na další operaci, vyjmutí kovových náhrad z nohy. Měla jsem už pouze klasickou narkozu. A opět přišla nespavost. Když už tu nespavost nemůžu vydržet, tak si na noc vezmu 2 Prothiadeny 0,25. Po nich usnu jak mimino a bez problémů prospím i šest hodin. Jenže bych si velmi nerada zvykala na chemii. Souvisí má nespavost s narkozou? Já si to dávám do přímé souvislosti. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze to vyloučit, zejména pokud se obtíže se spánkem objevují pouze po narkóze. Bohužel někdy mohou přípravky používané při narkóze spánkový režim narušit, ale mělo by to být jen dočasné. Pokud by problém trval déle než dva týdny, poraďte se s neurologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: