Nespavost a diazepam

Dobrý den, prosim Vas o Váš názor, 5 let navštěvuji u nas psychiatra ohledně nespavosti. Prostě jsem z ničeho nic před 5 lety začla mit problem s usinaním, nejdřiv jsem to nijak neřešila, dva tři dny jsem nespala jen par hodin, ale pak jsem se opět vyspala a tak se to začlo zvyšovat a dny kdy jsem špatně spala, tak 3-4 hodiny a to ještě s přestavkama mne začly moc trapit, vyzkoušela jsem bylinky, spravnou dobu usinani a vše a nic nepomahalo a tak jsem navštivila psychiatra, dal mne Trittico, docela jsem byla spokojena, taky jsem třeba spala 5 hodin s přestavkama, ale stačilo mne to, po roce jsme to chtěli vysazovat a po měsici zase bylo zle, dostala jsem jine leky a nyni leky beru na spani pořad, měni mi je, takže nyni jsem na diozepanu. Je mne 49 let a myslim si, že už mam zavislost na lecich. Muj doktor řika, at je radějic beru, že co maji řikat lidi co maji cukrovku - take jso uzavisli na inzulinu. No to ma pravdu, ale bojim se, že rokama mne nebude už nic zabirat. Chtěla bych prosim i Vaš nazor. Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Vážená a milá paní Jano, diazepam bych asi rychle hleděl nahradit něčím jiným, protože na ten se závislost vyvinout může. Na trazodone (Trittico) ne. Možná by bylo vhodné požádat o vyšetření ve spánkové laboratoři, která bývá při neurologických klinikách. Tam Vás psychiatr může poslat. Přeji Vám klidné Vánoce a ať Vám Ježíšek nadělí klidné spaní. Radkin Honzák

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x