Nespavost a diazepan

Dobrý den,prosil bych o Vaš názor.Mám problemy se spankem,snažim se nebrat leky-jen občas diazepan-ale vesměs jen když mam něco duležiteho před sebou tak až se vyspim.Chodim spat pravidelně,Jedu do lazni na 14 dni a to už vim,že v cizim prostředi a ještě s kolegou na pokoji to bude pro mne děs. Chtěl bych se zeptat,zdali když budu 14 dni brat diazepan,zdali nevznikne zavislost..děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za 14 dní by závislost vzniknout neměla, ale vyloučit to nelze. Zkuste na usnutí použít i jiné metody - meduňkový čaj, teplé mléko, čtení před spaním apod. A také můžete Vašeho ošetřujícího lékaře požádat o léky určené na spaní (diazepam je především lék "na uklidnění", nikoli na spaní), u kterých je riziko vzniku závislosti minimální.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: