Nespecifické obtíže

Je mi 15let a moje potíže mam už 3-4 měsíce, chtěl bych se zeptat, radši to řeknu vše. Paní doktorka my zjistila tachykardii srdce. Bylo pondělí velikonoce a přijely jsme z chalupy domů (do Pacova). byl jsem ve dřepu ani jsem se nehnul a najednou mi jakoby prasklo něco v hlavě, byla to rána, najednou jsem celý znervozněl rozbušilo se my srdce a měl jsem pocit na omdlení. od tý doby mam těžkou hlavu jakobych měl obě ruce na hlavě. Poslali mě na MR hlavy, když tam se mnou zajeli a začalo to dělat takový divní zvuky tak se my pořaďně rozbušilo srdce, ale tak že mi nadskakoval hrudník (jsem hubenější postavy), tak jsem musel 4krát zmáčknout balónek, vyděsil jsem se tak že jsem dokonce i brečel. No a mám často studený ruce i nohy a potí se my, a mam furt další problémy, mam i ztížený dýchání, občas se mi zamotá hlava a mam slabí nohy a ještě mam pocit na zvracení. prosím pomocte mi nevím co mam už dělat. doufám že budu zase jednou zdravej. Jo a byl jsem i na holtrovi a dělá se mi špatně když du do školy nebo ve škole a taky v autobuse. Děkuji za odpověď.Míka Můj předešlí dotaz: Rád bych podotknul že jak jsem byl na MR hlavy tak výsledky byli v pořádku hlava byla čistá vše bylo v pořádku. No ale na co bych se rád zeptal je to, že od tý doby co my tak zvaně prasklo něco v hlavě tak mam hlavu tak už 1. měsíc těžkou a nějaký den taky ne, ale teď se my taky přidalo pocit na zvracení to je občasný. doktoři nevědí co mají se mnou dělat svádějí to všechno na psychiku. jednou jsem jel v 7. hodin do školy autobusem povídal jsem si s kamarádkou aniž bych na moje problémy se zdravím myslel tak se my dělalo špatně chtělo se my zvracet, ale já nemam rád když zvracím tak jsem to radši držel v sobě. prosím pomoc te mi. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vypadá to, že Vám Vaše obtíže velmi ztěžují život. Bohužel nevím, jak dopadl Váš "holtr", jestli na něm bylo ekg v pořádku (kromě tachykardie), jaký máte tlak krve? Proběhlo u Vás vyšetření krve - krevní obraz, základní biochemie, funkce štítné žlázy. Důležité je, že MR mozku byla v pořádku (možná bych doplnila ještě CT mozku) - neurologické vyšetření proběhlo?. Jestli je opravdu všechno v pořádku, tak bych zkusila navštívit psychiatra, aby Vám poradil a případně předepsal nějaké léky. Může to být také vinou puberty a nerovnováhy hormonů (to by se upravilo časem). Rozhodně bych vyloučila ze stravy sladké nápoje s bublinkami (hlavně Colu), nepít kávu, snažit se zdravě stravovat, alkohol vyjímečně v malém množství. Snížit stres a pravidelně sportovat.

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: