Nesprávné užívání ha a pohlavní styk

Dobrý den, chci Vás chci požádat o radu a pomoc. Začala jsem brát Lindynette 20 4. den menstruace, jenže zpětně jsem si uvědomila, že mi tehdy menstruace skončila 3. den a 4. den jsem již nekrvácela, přesto jsem odpoledne (opět špatně, má se bát večer) užila první pilulku z platíčka. Večer jsem postřehla, že mám ještě menstruaci, ale to bylo ASI z té tabletky a ne zbytek menstruace. Takže jsem si vlastně vzala první pilulku den po skončení menses. Navíc sedmý den (prvních sedm snů nemá pilulka účinek, pokud se vezme v jiný den menstruace) jsem měla pohlavní styk s partnerem. Užila jsem tehdy 7 pilulek, ale přesto ASI neučinkovala. Pohlavní styk byl přerušovaný, ale partner má silný předejakulát, tudíž přerušovaná soulož asi nemusela stačit pro zabránění otěhotnění. Po až 68 hodinách jsem si vzala pro jistotu Escapelle. Jenže od té doby chodím pořád na záchod přesto, že téměř nepiju, a pobolívá mě hlava každý den. Jsem strašně nervozní, jestli nejsem těhotná. Pohlavní styk jsem měla 10. den od začátku menses, tudíž asi v plodných dnech.... Co si o tom všem myslíte, je tu nějaká šance, že jsem těhotná? Myslíte, že HA opravdu vůbec neúčinkovala a že otěhotnět mohu i z předejakulátu? Moc Vám děkuji za odpověd, jsem opravdu nervozní.

Odpověď odborníka:

dobrý den, to bude dost těžká odpověď, pravděpodobně těhotná nebudete,ale 100% jistotu mít nebudete.doporučuji těhotenský test cca 4dny pokud se nedosatví menstruace, event.zopakovat ještě 7.den, ikdyž proběhne menstruace.navíc jestli vezmete antikoncepci ráno nebo večer nebo odpoledne,na tom až tak nezáleží.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: