Nesrostlá děloha

Dobrý den! Obracím se na Vás s tímto problémem.10.4.2011 jsme pro nepostupující porod rodila císařským řezem.Malá měla 4200g a 54cm. Porod proběhl normálně operoval mi primář.Sám mě u propouštěl z porodnice a dělal kontrolní ultrazvuk vše byl v pořádku a jizva se dobře hojila jak uvnitř tak venku.14 den po porodu se najednou začala silně krvácet a s chuchvalci krve.Manžel mi odvezl do porodnice tam mě vyšetřily a dostala jsem injekci po které krvácení ustalo.Po 7tý od porodu jsme stále krvácela a navštívila obvodního gynekologa.Po ultrazvuku zjistil že jsou v děloze koagula a že je nutná kyretáž.Vzhledem k tomu že mám dělohu v retro verzi flexi 3.stupeň nechtělo se lékařům do kyretáže ze strachu z protržení dělohy v místě jizvy.Vše se upravilo pomocí léků.Teď se s manželem pokoušíme o druhé mimi a stále ni.Byla jsem u obvodního gynekologa na prevenci a zmínila se že po 9. měsících se nám stále nepovedlo otěhotnět.Po provedení ultrazvuku gynekolog zjistil že v místě kde byly umístěny koagula je děloha bud velmi tenká, že není vidět na ultrazvuku a nebo že částečně děloha nesrostla.Jaké mám možnosti?Četla jsem že je možnost reoperace, ale s nejistou prognózou. Máte nějaké zkušenosti?Zabýváte se také touhle problematikou?Děkuji za radu jsem z toho zoufalá druhé miminko bych si moc přála. děkuji

Odpověď odborníka:

Na vašem místě bych navštívil pracoviště kde byl císařský řez proveden, tam je dokumentace,a jistě budou mít k dispozici i výkonnější ultrazvuk ,kterým se budou moci přesněji ke stavu jizvy vyjádřit, stěna může být nepatrně ztenčená, ale to že by nesrostla to není pravděpodobné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: