Nestabilní istmicka spondylolistéza l5

V zaři2015 jsem mel v praci přihodu kdy jsem dostal ránu přes záda vysokotlakou hadici s železnou koncovkou.Tři měsíce na to jsem začal mit velké bolesti po kterych jsem vvyhledal nejdřive rehabilitace,to nepomohlo tak jsem byl poslán k neurologovi.Po rtg bylo zjištěno že je posunut obratel o 15mm.Ted jsem byl na ct a na konziliu u neurochirurga kvuli operaci,ale tam mi bylo řečeno že to nemuže byt tím urazem,ale do té doby jsem se zády nikdy nic neměl,mohl to vyvolat ten uraz?

Odpověď odborníka:

Petře, z mého pohledu, který je samozřejmě omezený, jelikož nemám dostupné všechny informace, ale tedy podle toho, jak situaci popisujete je má odpověd ano, úraz mohl způsobit vychýlení obratle, které nejprve nebylo bolestivé, ale posléze mohlo dojít ještě k malému posunu a poté jste toto místo již začal pocitovat bolestivě. Je nepravděpodobné, že byste měl posun obratle bez jakékoli příčiny, resp. úrazu. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: