Neštovice

Chtěla jsem se zeptat mám 2,5 letého synka,který před dvěma týdny přišel do styku s nakaženým děckem neštovicema ,které nebyly ještě zaschlé a vyloupané ....jaká je pravděpodobnost ,že se syn nakazil,když si na puchýřek sáhnul a ještě do toho měl veliký kašel?

Odpověď odborníka:

Neštovice patří mezi vysoce nakažlivé onemocnění přenášené vzduchem (není třeba fyzického kontaktu s nemocným). Proto je vysoce pravděpodobné, že se váš syn neštovicemi nakazil, pokud nebyly neštovice ještě zaschlé. Inkubační doba je až 3 týdny.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: