Neštovice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat- byla jsem se snykem u lékaře (podezřením na spálu) a v druhé čekárně bylo děcko s neštovicemi cca 5-ti denními.Jak velká je pravděpodobnost ,že se nakazí i můj syn ,když se děti nesetkaly a do ordinace jsme šli až po 42 minutách po chlapečkovi. Odjíždíme za 14 dní na dovolenou.Děkuji za odpověď. Vůbec ted nevím zad můžeme jet či čekat jak to dopadne .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino! Neštovice jsou silně infekční, ale obtížně se mi odhaduje pravděpodobnost, s jakou se syn nakazil. Do odjezdu na dovolenou se to nejspíš vystříbří, inkubační doba neštovic je 2-3týdny. Na druhou stranu, je zcela bez záruky, že syn neonemocní až na dovolené.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: